Unisign Machine Tools » DE: Career for STUDENTS » HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde of Mechatronica (2) – Niet meer beschikbaar

HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwwkunde of Mechatronica (2) – Niet meer beschikbaar

*** LET OP  :   Je kunt niet meer reageren op deze afstudeeropdracht. Deze opdracht is inmiddels toegekend aan een student.*** 

Bedrijfsprofiel Unisign                           
Unisign in Panningen (Noord-Limburg) is een internationaal opererende machinebouwer en probleemoplosser voor de verspanende industrie. Wij  ontwikkelen en fabriceren hightech CNC verspaningsmachines.
Bij Unisign werken mensen met een grote passie voor techniek. Onze medewerkers werken dagelijks samen aan een kwalitatief hoogstaand product. Dit gebeurt in een betrokken en collegiale werksfeer. De dagelijkse uitdaging die onze medewerkers ervaren maakt ons uniek. Een afstudeerstage bij Unisign betekent jezelf ontwikkelen binnen een afwisselende en technisch hoogstaande werkomgeving.


Afstudeeropdracht:   ‘Is manloze verspaning op complexe delen mogelijk?’

Unisign heeft de unieke eigenschap dat de alle onderdelen van nieuwe klant machines op onze eigen machines in onze eigen productiehal worden vervaardigt. Het is belangrijk om de doorlooptijd van deze onderdelen zo kort mogelijk te houden, dit heeft namelijk invloed op de doorlooptijd van de nieuw te leveren machine. Doordat we bijna geen serie werk produceren is het belangrijk om bij grotere lasconstructies, met een lange productietijd, de tijd zo optimaal mogelijk te gebruiken. We kunnen hier een grote stap in gaan maken als we manloze verspaning kunnen toepassen bij deze constructies.

De volgende vraagstukken zullen onderdeel zijn van de opdracht:
* Hoe verloopt het huidige proces?
* Welke verschillende mogelijkheden zijn er?
* Welke mogelijkheden passen het best bij onze productiemiddelen?
* Welke doorlooptijd verkorting verkrijgen we hierdoor?

Het resultaat van deze afstudeeropdracht is een uitgebreid verslag waarin beschreven staat welke processen aangepast moeten worden om succesvol manloos te verspanen op lassamenstellingen.


Afdelingsprofiel Engineering
Innovatie, probleemoplossing en kwaliteit zijn de sleutelwoorden binnen de afdeling Engineering en in feite is deze afdeling de technische pijler van het bedrijf.  De afdeling Engineering bestaat uit 2 onderafdelingen: “Mechanical Engineering” (werktuigbouwkunde) en “Control & Automation” (electrotechniek en software).

Binnen de afdeling Mechanical Engineering zijn circa 15 enthousiaste HBO- en WO-werktuigbouwkundigen werkzaam in diverse functies; de ’Functionele ontwerpers’ leveren de eerste ideeën en opzet voor nieuwe functionele groepen binnen machines of zelfs compleet nieuwe machinetypes. ‘Machineconstructeurs’ gaan met deze concepten aan de slag en berekenen en ontwerpen de diverse constructies en onderdelen van de machines. ‘Tekenaar/constructeurs’ werken de ontwerpen verder uit in detail. ‘Project engineers’ begeleiden het gehele klantproject; van budgetbepaling, het genereren van stuklijsten en het construeren van varianten van machine-opties tot de begeleiding van het gehele proces van onderdelenaanmaak, montage en de uiteindelijke inbedrijfstelling.  Op de afdeling  wordt gewerkt met 2D en 3D CAD-pakketten (respectievelijk AutoCAD en Inventor).

Informatie over functie: Timothy Taramaschi, mechanical Engineer, 077-3073777

Algemene informatie: HRM, 077-3073777

solliciteer nu


    gerelateerde vacatures

    TitelAfdeling
    HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde of Mechatronica (1) – Niet meer beschikbaarMechanical Engineering
    HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde – niet meer beschikbaarOperations
    MBO stagesOperations