Unisign Machine Tools » EN: Career for STUDENTS » HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde

HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde

Afstudeeropdracht:   ‘Efficiënter produceren’

De DMG draaibank wordt momenteel handmatig bediend, wat resulteert in inefficiëntie en beperkte productiviteit. Het doel van deze opdracht is om een geautomatiseerd systeem te implementeren dat de operationele efficiëntie verbetert, de productietijd verkort en de algehele prestaties van de DMG draaibank optimaliseert. Deze opdracht omvat een diepgaand onderzoek naar de implementatie van automatisering voor de DMG draaibank. Het doel is om te begrijpen hoe automatisering kan worden geïntegreerd in het productieproces, welke middelen hiervoor nodig zijn en hoe het geautomatiseerde systeem operationeel kan worden gemaakt i.c.m. met een één-ploeg of twee-ploegensysteem van operators.

Onderzoek:

 • Onderzoek welke criteria bepalend zijn voor de keuze van één van beide draaibanken in de routing  van onderdelen.
 • Onderzoek welke onderdelen er worden geproduceerd op de machine.
 • Onderzoek welke onderdelen die nu uitbesteed worden, op de DMG geproduceerd kunnen worden.
 • Onderzoek welke spanmiddelen men gebruikt voor het opspannen van producten en waarom men deze gebruikt.
 • Identificeer de huidige operationele processen en knelpunten bij het gebruik van de DMG draaibank.
 • Onderzoek aan welke voorwaarden moet zijn voldaan om manloos te kunnen produceren.
 • Adviseer welke investeringen en/of ombouwen nodig zijn.
 • Analyseer de vereisten voor hardware, software en menselijke middelen om automatisering te implementeren.
 • Bepaal de technische en economische haalbaarheid van het automatiseringsproject.
 • Ontwikkel een routeplan voor de implementatie van automatisering, inclusief fasen, mijlpalen en benodigde middelen.

De concurrentie in deze markt wordt als maar groter en groter. Dit zorgt ervoor dat potentiële klanten meerdere keuzemogelijkheden hebben voor een machine. Door de toename van de concurrentie en de prijs van grondstoffen staat de machinekostprijs onder druk. Door deze steeds laag te houden en te blijven kijken waar we deze kunnen drukken kan de winstmarge overeind blijven en kunnen we machines blijven verkopen.

Doelstelling:

Het resultaat van deze afstudeerstage is een investeringsvoorstel met onderbouwing waardoor we binnen he bestaande machinepark in staat zijn de output te verhogen. Waarbij verwacht wordt dat de volgende zaken worden opgeleverd:

 • Een gedetailleerd verslag van het onderzoek.
 • Aanbevelingen voor de meest geschikte automatiseringsoplossingen op basis van de onderzochte criteria.
 • Specificatie van de benodigde hardware, software en training voor het implementeren van de aanbevolen oplossing.
 • Schatting van de kosten en tijdslijnen voor de implementatie van automatisering.

Bedrijfsprofiel Unisign                           
Unisign in Panningen (Noord-Limburg) is een internationaal opererende machinebouwer en probleemoplosser voor de verspanende industrie. Wij  ontwikkelen en fabriceren hightech CNC verspaningsmachines.
Bij Unisign werken mensen met een grote passie voor techniek. Onze medewerkers werken dagelijks samen aan een kwalitatief hoogstaand product. Dit gebeurt in een betrokken en collegiale werksfeer. De dagelijkse uitdaging die onze medewerkers ervaren maakt ons uniek. Een afstudeerstage bij Unisign betekent jezelf ontwikkelen binnen een afwisselende en technisch hoogstaande werkomgeving.

Afdelingsprofiel 

In ons Technology Center worden alle verspanende processen voorbereid, vinden de verspanende processen plaats en wordt de kwaliteit ervan gemonitord. Het grootste gedeelte van het machinepark in ons 5000 m2 grote Technology Center, bestaat uit eigen fabricaat machines. Het Technology Center is het paradepaardje van Unisign en dient tevens als expo- en democentrum voor bezoekers en klanten.

In de afdeling Onderdelen fabricage worden de door Unisign zelf ontworpen onderdelen bewerkt op diverse CNC-freesmachines, draaibanken en draaifreescombinaties. Producten met hoge nauwkeurigheidseisen kunnen tevens worden bewerkt op CNC rondslijpmachines en CNC-vlakslijpmachines. De producten die hier geproduceerd worden zijn uitsluitend benodigd voor het bouwen van nieuwe bewerkingscentra of voor de nazorg ervan door de afdeling Service & After Sales.

De afdeling Werkvoorbereiding bepaalt de meest efficiënte productiemethode  voor het maken van de onderdelen van onze CNC-machines. De afdeling analyseert de producttekeningen, bepaalt opspanmethodes en ontwikkelt spangereedschappen, configureert de benodigde gereedschappen, maakt toollijsten en maakt de (CAM) NC-programma’s. Nadat de onderdelen geheel zijn bewerkt vindt er een kwaliteitscontrole plaats.

Terug naar Vacatures voor Studenten

Informatie over functie: Paul Lennaerts, Manager Operations, 077-3068 454

Algemene informatie: HRM, 077-3068 424 of 077-3068 422

solliciteer nu

  Max. file size 10 MB

  Max. file size 10 MB


  gerelateerde vacatures

  TitelAfdeling
  HBO afstudeeropdracht WerktuigbouwkundeMechanical Engineering
  HBO afstudeeropdracht MechatronicaControl & Automation
  MBO stagesOperations
  HBO stage of afstuderenDiversen