Unisign Machine Tools » EN: Career for STUDENTS » HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde – niet meer beschikbaar

HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde

– niet meer beschikbaar 

*** LET OP  :   Je kunt niet meer reageren op deze afstudeeropdracht. Deze opdracht is inmiddels afgerond.*** 

Bedrijfsprofiel Unisign                           
Unisign in Panningen (Noord-Limburg) is een internationaal opererende machinebouwer en probleemoplosser voor de verspanende industrie. Wij  ontwikkelen en fabriceren hightech CNC verspaningsmachines.
Bij Unisign werken mensen met een grote passie voor techniek. Onze medewerkers werken dagelijks samen aan een kwalitatief hoogstaand product. Dit gebeurt in een betrokken en collegiale werksfeer. De dagelijkse uitdaging die onze medewerkers ervaren maakt ons uniek. Een afstudeerstage bij Unisign betekent jezelf ontwikkelen binnen een afwisselende en technisch hoogstaande werkomgeving.


Afstudeeropdracht:   ‘Ons nieuwe ERP-systeem – kritische processen in kaart brengen voor de implementatie van het ERP-systeem’

Unisign is al tientallen jarenlang een succesvolle internationale opererende machinebouwer. Om een sterke speler te blijven in de markt moeten we blijven innoveren in nieuwe machines, maar ook intern meegaan in nieuwe technieken en systemen. Een van de projecten die Unisign recentelijk heeft opgestart is het integreren van een nieuw ERP-systeem. Om dit zo goed en spoedig mogelijk te laten verlopen dienen de bedrijfsprocessen duidelijk in kaart te worden gebracht en waar mogelijk  vereenvoudigd.

Doelstelling:

Deze opdracht is dan ook gericht om de kritische processen van het bedrijf in kaart te brengen. De scope ligt op het traject ná de verkoop van een machine, dus alle handelingen en processen, vanaf het moment dat een machine verkocht is tot het moment van aflevering bij de klant. Daarnaast is het van belang dat van elke afdeling bekend is welke protocollen gebruikt worden en welke informatiestromen er zijn tussen de afdelingen.

De opdracht omvat:

 • Het onderzoeken van handelingen en processen binnen de afdelingen.
 • Het toetsen van de eventueel aanwezige protocollen binnen de afdelingen.
 • Het onderzoeken en vastleggen van de kritische processen/informatiestromen tussen de afdelingen.
 • Kijken waarbij er mogelijk vereenvoudiging en/of tijdwinst in processen te vinden zijn.

Het resultaat van deze afstudeeropdracht is een verslag waarin beschreven staat welke kritische processen/informatiestromen goed getoetst moeten worden bij de implementatie van een nieuw ERP-systeem. De processen, protocollen en informatiestromen van alle afdelingen dienen overzichtelijk in kaart te worden gebracht. Een lijst met beargumenteerde adviezen voor mogelijke vereenvoudigingen van het huidige proces, wat kan leiden tot eventuele tijdwinsten of werkdrukvermindering op de afdelingen is een pré.


Afdelingsprofiel Operations / Planning 

De afdeling OP/PLAN zorgt voor de dagelijkse aansturing van de bedrijfsprocessen binnen de operationele afdelingen zoals de afdelingen onderdelenfabricage, mechanische en elektrotechnische montage. Ze is verantwoordelijk voor het effectief en efficiënt verloop van de diverse operationele werkzaamheden. Door middel van inzicht verkrijgen, aansturen en plannen wordt bijgedragen aan productiviteitsverbetering en werkdrukvermindering.

Terug naar Vacatures voor Studenten

Informatie over functie: Paul Lennaerts, Manager Operations, 077-3073777

Algemene informatie: HRM, 077-3073777

solliciteer nu


  gerelateerde vacatures

  TitelAfdeling
  MBO stagesOperations
  HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde – niet meer beschikbaarMechanical Engineering
  HBO afstudeeropdracht Mechatronica – niet meer beschikbaarControl & Automation