Unisign Machine Tools » EN: Career for STUDENTS » HBO afstudeeropdracht Mechatronica – niet meer beschikbaar

HBO afstudeeropdracht Mechatronica – niet meer beschikbaar 

*** LET OP  :   Je kunt niet meer reageren op deze afstudeeropdracht. Deze opdracht is inmiddels toegekend aan een student.*** 

Bedrijfsprofiel Unisign                           
Unisign in Panningen (Noord-Limburg) is een internationaal opererende machinebouwer en probleemoplosser voor de verspanende industrie. Wij  ontwikkelen en fabriceren hightech CNC verspaningsmachines.
Bij Unisign werken mensen met een grote passie voor techniek. Onze medewerkers werken dagelijks samen aan een kwalitatief hoogstaand product. Dit gebeurt in een betrokken en collegiale werksfeer. De dagelijkse uitdaging die onze medewerkers ervaren maakt ons uniek. Een afstudeerstage bij Unisign betekent jezelf ontwikkelen binnen een afwisselende en technisch hoogstaande werkomgeving.


Afstudeeropdracht:   ‘Vision – Image to Path’ 

Waar spanen worden gemaakt door frees- en boorbewerkingen ontstaan ook bramen in de overgangen van de onbewerkte naar bewerkte vlakken. Het verwijderen van deze bramen zijn vaak nog arbeidsintensieve en handmatige werkzaamheden, met name doordat de contouren en locaties van deze overgangen en bramen niet gedefinieerd zijn. Unisign wil haar klanten hiervoor oplossingen bieden, en is op zoek naar de mogelijkheden in het ontbramen van de bewerkte producten. Belangrijk onderdeel van dit onderzoek is het herkennen en lokaliseren van deze af te bramen contouren.

De hoofdvraag in dit onderzoek luidt:

Is het mogelijk om middels Vision technologie een ongedefinieerde contour te bepalen?

Hierbij horen de volgende deelvragen

– Is het mogelijk om middels Vision de af te bramen kanten te herkennen?

– Welke (omgevings-)factoren spelen een rol hierin?

– Kan deze contour worden omgezet naar een gecoördineerde baan voor een knikarm-robot?

Het resultaat van deze afstudeeropdracht is een proefopstelling van een Vision camera met een bewerkt product waarmee de af te bramen kanten worden gelokaliseerd en er een contour wordt gedefinieerd ten behoeve van een knikarmrobot. Tevens zal het resultaat van de praktijktests in een duidelijk rapport gedocumenteerd moeten worden


Afdelingsprofiel Engineering – Control & Automation

Innovatie, probleemoplossing en kwaliteit zijn de sleutelwoorden binnen de afdeling Engineering en in feite is deze afdeling de technische pijler van het bedrijf. De afdeling Engineering bestaat uit 2 onderafdelingen: Mechanical Engineering (werktuigbouwkunde) en Control & Automation (elektrotechniek en software).

De afdeling Control & Automation is verantwoordelijk voor de keuze van de hardware en de ontwikkeling van de software voor de aandrijving en besturing van de CNC-machines (Computer-Numeric-Controlled machines). De afdeling zorgt o.a. voor het elektrotechnische ontwerp van de schakelkast, de bedieningsconsole en de machinebekabeling. De ontwikkeling van besturingsprogramma’s, zowel voor standaard machines alsook voor klantspecifieke machines, wordt in eigen beheer uitgevoerd. De software wordt ontwikkeld en geprogrammeerd aan de hand van klantspecifieke gegevens, zoals die door de afdeling Verkoop & Applicatie zijn uitgewerkt, en de tekeningen en stuklijsten van de onderafdeling Mechanical Engineering. Ook verzorgt deze afdeling de machinedocumentatie t.b.v. de klant.

De programmeertalen zijn o.a. CNC DIN/ISO- en Klartext-programmering en PLC Step7 voor de besturingssoftware, C++/Qt (onder Linux) en Python voor de bedieningssoftware, EPLAN voor het ontwerpen van de elektroschema’s en MS-Office voor de machinedocumentatie.

Terug naar Vacatures voor Studenten

Informatie over functie: Gijs Hermans, Hoofd Control & Automation, 077-3073777

Algemene informatie: HRM, 077-3073777

solliciteer nu


    gerelateerde vacatures

    TitelAfdeling
    MBO stagesOperations
    HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde – niet meer beschikbaarMechanical Engineering
    HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde – niet meer beschikbaarOperations