Unisign Machine Tools » EN: Career for STUDENTS » HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde – niet meer beschikbaar

HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwwkunde – niet meer beschikbaar

*** LET OP  :   Je kunt niet meer reageren op deze afstudeeropdracht. Deze opdracht is inmiddels toegekend aan een student.*** 

Bedrijfsprofiel Unisign                           
Unisign in Panningen (Noord-Limburg) is een internationaal opererende machinebouwer en probleemoplosser voor de verspanende industrie. Wij  ontwikkelen en fabriceren hightech CNC verspaningsmachines.
Bij Unisign werken mensen met een grote passie voor techniek. Onze medewerkers werken dagelijks samen aan een kwalitatief hoogstaand product. Dit gebeurt in een betrokken en collegiale werksfeer. De dagelijkse uitdaging die onze medewerkers ervaren maakt ons uniek. Een afstudeerstage bij Unisign betekent jezelf ontwikkelen binnen een afwisselende en technisch hoogstaande werkomgeving.


Unisign spindel

Afstudeeropdracht:   ‘Ontwerp een onderzoeks- en beoordelingsmethode spindelvibraties’

De kwaliteit en conditie van de bewerkingsspillen en spindellagers van Unisign worden beoordeeld op basis van rondloopnauwkeurigheid, kwaliteit van geproduceerde werkstukken en geluid. Dit zijn echter geen officiële en universeel geaccepteerde methodes om de conditie van de bewerkingsspil te beoordelen. Optredende spindelvibraties zijn een graadmeter om de levensduur van de spil  en spindellagers te voorspellen.

Hoe spindeltrillingen beoordeeld moeten worden staat beschreven in ISO/TR 17243. De spindeltrillingen worden gemeten op de behuizing van de spindel. Om een correcte kwaliteitsbeoordeling van bewerkingsspillen uit te kunnen voeren, dient het volgende te worden gerealiseerd:

Creëer een beoordelingsmethode voor Unisign bewerkingsspillen volgens ISO/TR 17243.

De beoordelingsmethode zal aan een aantal voorwaarden moeten voldoen:

 •   De beoordelingsmethode moet toepasbaar zijn op alle Unisign machines en bewerkingskoppen.
 •   De methode moet voldoen aan ISO/TR 17243.
 •   Een duidelijke kwantificering welke vibraties toelaatbaar zijn.

De volgende vraagstukken en werkzaamheden zijn deel van de opdracht:

 •  Maak een afbakening welke passages van de norm van toepassing zijn op de Unisign bewerkingsspillen.
 •  Maak een beknopt en leesbaar document waarin de beoordeling van spindelvibraties wordt toegelicht                  met de bijbehorende berekeningsmethodes.
 •  Onderzoek waardoor spindelvibraties worden veroorzaakt.
 •  Onderzoek de mogelijkheden om spindelvibraties te meten en maak hierin een keuze.
 •  Er moet een proefopstelling gemaakt worden waarop de gekozen methode getoetst kan worden.

Het resultaat van deze afstudeeropdracht is een beoordelingsmethode die duidelijk beschreven is en eenvoudig in de praktijk toepasbaar is. De metingen moeten door Unisign-werknemers uitgevoerd kunnen worden en een duidelijke kwaliteitsbeoordeling opleveren. De onderzoeksresultaten en gemaakte keuzes moeten worden beschreven in een duidelijk rapport.

   


Afdelingsprofiel Mechanical Engineering
Innovatie, probleemoplossing en kwaliteit zijn de sleutelwoorden binnen de afdeling Engineering en in feite is deze afdeling de technische pijler van het bedrijf.  De afdeling Engineering bestaat uit 2 onderafdelingen: Mechanical Engineering (werktuigbouwkunde) en Control & Automation (elektrotechniek en software).

Binnen de afdeling Mechanical Engineering werken circa 15 enthousiaste HBO- en WO-werktuigbouwkundigen in diverse functies; de ’Functionele ontwerpers’ leveren de eerste ideeën en opzet voor nieuwe functionele groepen binnen machines of zelfs compleet nieuwe machinetypes. ‘Machineconstructeurs’ gaan met deze concepten aan de slag en berekenen en ontwerpen de diverse constructies en onderdelen van de machines. ‘Tekenaar/constructeurs’ werken de ontwerpen verder uit in detail. ‘Project engineers’ begeleiden het gehele klantproject; van budgetbepaling, het genereren van stuklijsten en het construeren van varianten van machine-opties tot de begeleiding van het gehele proces van onderdelenaanmaak, montage en de uiteindelijke inbedrijfstelling.  Op de afdeling  wordt gewerkt met 2D en 3D CAD-pakketten (respectievelijk AutoCAD en Inventor).

Terug naar Vacatures voor Studenten

Informatie over functie: Ruud Koch, Project Constructeur, 077-3073777

Algemene informatie: HRM, 077-3073777

solliciteer nu


  gerelateerde vacatures

  TitelAfdeling
  MBO stagesOperations
  HBO afstudeeropdracht Mechatronica – niet meer beschikbaarControl & Automation
  HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde – niet meer beschikbaarOperations