Share
this page
Unisign CNC machining centres » HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde

HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde

Bedrijfsprofiel Unisign                           
Unisign in Panningen (Noord-Limburg) is een internationaal opererende machinebouwer en probleemoplosser voor de verspanende industrie. Wij  ontwikkelen en fabriceren hightech CNC verspaningsmachines.
Bij Unisign werken mensen met een grote passie voor techniek. Onze medewerkers werken dagelijks samen aan een kwalitatief hoogstaand product. Dit gebeurt in een betrokken en collegiale werksfeer. De dagelijkse uitdaging die onze medewerkers ervaren maakt ons uniek. Een (afstudeer-)stage bij Unisign betekent jezelf ontwikkelen binnen een afwisselende en technisch hoogstaande werkomgeving.

Afstudeeropdracht:   ‘Herbepalen van het klantontkoppelpunt bij CNC-bewerkingsmachines”

De Uniport6000 is een machine die zeer in trek is bij onze klanten. Omdat Unisign de machines klantspecifiek ontwerpt en produceert zijn er veel variaties mogelijk bij Uniport6000. Door deze vele variaties van klantwensen is het voor de  afdeling engineering veel extra werk om een machine te ontwikkelen ten opzichte van de andere machines. De opdracht is om te kijken of de klantspecifieke zaken pas in een later stadium te integreren zijn in de machine, dus het klantontkoppelpunt naar achteren te brengen in het assemblagetraject. Voordeel is dat we dan meer kunnen standaardiseren en dus doorlooptijdverkorting kunnen realiseren en dat de klantspecifieke opties evengoed toegevoegd kunnen worden.

Bij deze opdracht komen de volgende vragen aan de orde:

  • Wat zijn alle opties waar de klant uit kan kiezen bij de Uniport6000?
  • Vanaf welk moment wordt er nu bij het ontwerpen van de machine rekening gehouden met de klantspecifieke wensen?
  • Is het mogelijk om dit moment naar een later stadium te schuiven?
  • Zo ja, wat moet er aangepast gaan worden aan de machine om dit mogelijk te maken?

Het resultaat van deze afstudeeropdracht is een beargumenteerd advies welke klantspecifieke onderdelen en/of opties naar een later stadium in de montageafloop geschoven kunnen worden en wat voor effect dat heeft op de standaardisering van de machine.

Afdelingsprofiel Mechanical Engineering

Innovatie, probleemoplossing en kwaliteit zijn de sleutelwoorden binnen de afdeling Engineering en in feite is deze afdeling de technische pijler van het bedrijf. De afdeling Engineering bestaat uit 2 onderafdelingen: Mechanical Engineering (werktuigbouwkunde) en Control & Automation (elektrotechniek en software).

Binnen de afdeling Mechanical Engineering zijn circa 15 enthousiaste HBO- en WO-werktuigbouwkundigen werkzaam in diverse functies; de ’Functionele ontwerpers’ leveren de eerste ideeën en opzet voor nieuwe functionele groepen binnen machines of zelfs compleet nieuwe machinetypes. ‘Machineconstructeurs’ gaan met deze concepten aan de slag en berekenen en ontwerpen de diverse constructies en onderdelen van de machines. ‘Tekenaar/constructeurs’ werken de ontwerpen verder uit in detail. ‘Project engineers’ begeleiden het gehele klantproject; van budgetbepaling, het genereren van stuklijsten en het construeren van varianten van machine-opties tot de begeleiding van het gehele proces van onderdelenaanmaak, montage en de uiteindelijke inbedrijfstelling.

Op de afdeling Mechanical Engineering wordt gewerkt met 2D en 3D CAD-pakketten (respectievelijk AutoCAD en Inventor).

Terug naar Vacatures voor Studenten

Informatie over functie: Paul Lennaerts, Manager Operations, 077-3073777 

Algemene informatie: HRM, 077-3073777

solliciteer nu


gerelateerde vacatures

Titel Afdeling
HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde Operations & Planning
HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde of Mechatronica Mechanical Engineering
MBO stages Operations
HBO stage Werktuigbouwkunde: “Mechanische Montage” Operations