Share
this page
Unisign CNC machining centres » HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde

HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde

Bedrijfsprofiel Unisign                           
Unisign in Panningen (Noord-Limburg) is een internationaal opererende machinebouwer en probleemoplosser voor de verspanende industrie. Wij  ontwikkelen en fabriceren hightech CNC verspaningsmachines.
Bij Unisign werken mensen met een grote passie voor techniek. Onze medewerkers werken dagelijks samen aan een kwalitatief hoogstaand product. Dit gebeurt in een betrokken en collegiale werksfeer. De dagelijkse uitdaging die onze medewerkers ervaren maakt ons uniek. Een (afstudeer-)stage bij Unisign betekent jezelf ontwikkelen binnen een afwisselende en technisch hoogstaande werkomgeving.

Afstudeeropdracht:   ‘Adviseren over het tijdig testen van functionele onderdelen CNC-bewerkingcentra” 

Bij Unisign worden alle machines intern gemonteerd en getest. Het testen gebeurt meestal pas als de machine bijna volledig is gemonteerd. Als tijdens het testen blijkt dat een onderdeel of bouwgroep niet naar behoren werkt moet dit onderdeel of bouwgroep gedemonteerd worden. Deze vertraging ligt nu in het kritische tijdspad waardoor de opleverdatum ernstige vertraging op kan lopen. Deze opdracht onderzoekt welke onderdelen of bouwgroepen  getest kunnen worden buiten het kritische tijdspad om en op welk tijdstip dit dan kan gebeuren.

Bij deze opdracht spelen verschillende vragen een rol:

  • Waar worden onderdelen op getest?
  • Welke onderdelen zorgen voor ‘veel’ problemen in de eindmontage op het gebied van testen?
  • Kunnen deze testen uitgevoerd worden voordat de betreffende onderdelen gemonteerd op de machine?
  • Indien dit het geval is, zijn de uitkomsten van de testen die dan worden uitgevoerd relevant voor de machine? Oftewel, zijn de omstandigheden die in de machine opspelen na te bootsen in een testopstelling?
  • Welke gevolgen heeft het voor de planning van de montage als de onderdelen eerder getest worden?

Het doel van deze afstudeeropdracht is om risico’s en mogelijke vertragingen in het eindtraject van de montage uit te sluiten. Het resultaat van de afstudeerstage is een  beargumenteerd advies over welke onderdelen en/of bouwgroepen op welke manier tijdig getest kunnen worden voordat ze in de eindmontage gemonteerd worden. 

Betrokken afdelingen: 
Engineering
Innovatie, probleemoplossing en kwaliteit zijn de sleutelwoorden binnen de afdeling Engineering en in feite is deze afdeling de technische pijler van het bedrijf.  De afdeling Engineering bestaat uit 2 onderafdelingen: “Mechanical Engineering” (werktuigbouwkunde) en “Control & Automation” (electrotechniek en software).

Binnen de afdeling Mechanical Engineering zijn circa 15 enthousiaste HBO- en WO-werktuigbouwkundigen werkzaam in diverse functies; de ’Functionele ontwerpers’ leveren de eerste ideeën en opzet voor nieuwe functionele groepen binnen machines of zelfs compleet nieuwe machinetypes. ‘Machineconstructeurs’ gaan met deze concepten aan de slag en berekenen en ontwerpen de diverse constructies en onderdelen van de machines. ‘Tekenaar/constructeurs’ werken de ontwerpen verder uit in detail. ‘Project engineers’ begeleiden het gehele klantproject; van budgetbepaling, het genereren van stuklijsten en het construeren van varianten van machine-opties tot de begeleiding van het gehele proces van onderdelenaanmaak, montage en de uiteindelijke inbedrijfstelling.

Op de afdeling Mechanical Engineering wordt gewerkt met 2D en 3D CAD-pakketten (respectievelijk AutoCAD en Inventor).

Montage 
Binnen de afdeling Montage worden alle gefabriceerde machineonderdelen samengesteld tot  klantspecifiek ontwikkelde CNC-machines, complete productielijnen en modules. Dit maatwerk betekent dat geen enkele machine hetzelfde is.
De Mechanische Montage bestaat uit:

  • de Voormontage waar fijnmechanische deelcomponenten, zoals hoofdspillen, bewerkingskoppen, aandrijfmotoren e.d. worden gemonteerd en getest.
  • de Eindmontage waar de complete machine en productielijnen worden samengesteld uit o.a. hydraulische, pneumatische, mechanische en elektrische componenten, vervolgens worden afgemonteerd en getest.

De Electro Montage bestaat uit:

  • Panelenbouw
  • Machinebekabeling en montage van elektrotechnische delen.
  • Opstarten van de machines; het functioneel afstellen en testen.

Terug naar Vacatures voor Studenten

Informatie over functie: Paul Lennaerts, Manager Operations, 077-3073777 

Algemene informatie: HRM, 077-3073777

solliciteer nu


gerelateerde vacatures

Titel Afdeling
HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde Operations & Planning
HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde of Mechatronica Mechanical Engineering
MBO stages Operations
HBO stage Werktuigbouwkunde: “Mechanische Montage” Operations