Share
this page
Unisign CNC machining centres » HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde of Mechatronica

HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwwkunde of Mechatronica

Bedrijfsprofiel Unisign                           
Unisign in Panningen (Noord-Limburg) is een internationaal opererende machinebouwer en probleemoplosser voor de verspanende industrie. Wij  ontwikkelen en fabriceren hightech CNC verspaningsmachines.
Bij Unisign werken mensen met een grote passie voor techniek. Onze medewerkers werken dagelijks samen aan een kwalitatief hoogstaand product. Dit gebeurt in een betrokken en collegiale werksfeer. De dagelijkse uitdaging die onze medewerkers ervaren maakt ons uniek. Een (afstudeer-)stage bij Unisign betekent jezelf ontwikkelen binnen een afwisselende en technisch hoogstaande werkomgeving.

Afstudeeropdracht:   ‘Ontwerp een opspanning voor het testen van tooling en wisseldelen voor CNC-bewerkingscetrum’

De Unitwin6000 is een van onze meest complexe CNC-bewerkingsmachines, specifiek ontwikkeld voor het bewerken van vrachtwagenvoorassen. Deze machine wordt geheel intern gemonteerd en getest, dit neemt dan ook veel tijd in beslag. De meesten onderdelen worden pas getest als deze op de machine gemonteerd zijn. Een nadeel hiervan is als de onderdelen niet naar behoren werken, deze van de machine gedemonteerd moeten worden. Dit demonteren en herstellen van de onderdelen of samenstelling kost extra tijd wat nadelig is voor de doorlooptijd van de gehele machine..

De afstudeeropdracht  heeft als doel een oplossing te vinden voor het kunnen testen van tooling en wisseldelen buiten de machine en dus buiten het kritische tijdspad om. Ontwerp een opspanning waarbij de tooling en wisseldelen van de Unitwin opgenomen kunnen worden, zodat deze apart getest kunnen worden. Bij deze opdracht is van belang om eerst te begrijpen hoe deze testen nu worden uitgevoerd. Daarna worden er eisen opgesteld waar de opspanning aan moet voldoen,  vervolgens begint de ontwerpfase van deze opspanning.  Het resultaat van deze afstudeeropdracht is een ontwerpadvies voor de opspanning van de tooling en wisseldelen om deze  buiten de machine om te kunnen testen.  

Afdelingsprofiel Engineering
Innovatie, probleemoplossing en kwaliteit zijn de sleutelwoorden binnen de afdeling Engineering en in feite is deze afdeling de technische pijler van het bedrijf.  De afdeling Engineering bestaat uit 2 onderafdelingen: “Mechanical Engineering” (werktuigbouwkunde) en “Control & Automation” (electrotechniek en software).

Binnen de afdeling Mechanical Engineering zijn circa 15 enthousiaste HBO- en WO-werktuigbouwkundigen werkzaam in diverse functies; de ’Functionele ontwerpers’ leveren de eerste ideeën en opzet voor nieuwe functionele groepen binnen machines of zelfs compleet nieuwe machinetypes. ‘Machineconstructeurs’ gaan met deze concepten aan de slag en berekenen en ontwerpen de diverse constructies en onderdelen van de machines. ‘Tekenaar/constructeurs’ werken de ontwerpen verder uit in detail. ‘Project engineers’ begeleiden het gehele klantproject; van budgetbepaling, het genereren van stuklijsten en het construeren van varianten van machine-opties tot de begeleiding van het gehele proces van onderdelenaanmaak, montage en de uiteindelijke inbedrijfstelling.

Op de afdeling Mechanical Engineering wordt gewerkt met 2D en 3D CAD-pakketten (respectievelijk AutoCAD en Inventor).

Terug naar Vacatures voor Studenten

Informatie over functie: Paul Lennaerts, Manager Operations, 077-3073777 

Algemene informatie: HRM, 077-3073777

solliciteer nu


gerelateerde vacatures

Titel Afdeling
HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde Operations & Planning
HBO afstudeeropdracht Technische Bedrijfskunde Operations & Planning
MBO stages Operations
HBO stage Werktuigbouwkunde: “Mechanische Montage” Operations