Unisign Machine Tools » EN: Career for STUDENTS » HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde

HBO afstudeeropdracht Werktuigbouwkunde

Afstudeeropdracht:   ‘Ontwerp de grijpers voor de beladingskraan van een CNC verspaningsmachine’

Unisign bouwt al enkele jaren met succes de Unitwin: een machine speciaal ontwikkeld voor het bewerken van voorassen van vrachtwagens. Vanuit de markt is er ook behoefte aan een machine speciaal gericht op het bewerken van achterassen. Daarom is Unisign gestart met de ontwikkeling van de Uni-Axle: een dedicated machine voor het bewerken van achterassen van vrachtwagens.

Doelstelling:

De Uni-Axle wordt uitgevoerd met een productbeladingskraan. Deze kraan plaatst de producten in de machine en moet daarom uitgerust worden met productgrijpers. Voor de ontwikkeling van deze grijpers dient het volgende te worden onderzocht:

Wat is de optimale uitvoering van productgrijpers voor achterassen?

De grijpers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:
* De grijpers moeten universeel zijn voor alle mogelijke afmetingen van de achterassen;
* Klemmen en lossen van het product moet zo kort mogelijk duren i.v.m. cyclustijd;
* Houdkracht van de grijpers moet voldoen voor alle uitvoeringen achterassen;
* De grijpers mogen de producten niet beschadigen.

De volgende vraagstukken zullen onderdeel zijn van de opdracht:
* Maak een inventarisatie van de dimensies en gewichten van de verschillende uitvoeringen van achterassen;
* Hoe kan de klemkracht het beste gerealiseerd worden? Pneumatisch, hydraulisch, elektrisch of mechanisch?
* Hoe groot is de minimaal benodigde klemkracht?
* Hoeveel tijd kost het klemmen en lossen van het product?
* De kosten voor de verschillende alternatieven moeten worden beoordeeld.

Het resultaat van deze opdracht is een conceptontwerp voor de grijpers van de beladingskraan van de Uni-Axle. Ontwerpkeuzes moeten onderbouwd worden in een duidelijk rapport. M.b.v. berekeningen en eventuele proefopstellingen moet worden aangetoond dat het gekozen concept voldoet aan de voorwaarden.


Bedrijfsprofiel Unisign                           
Unisign in Panningen (Noord-Limburg) is een internationaal opererende machinebouwer en probleemoplosser voor de verspanende industrie. Wij  ontwikkelen en fabriceren hightech CNC verspaningsmachines.
Bij Unisign werken mensen met een grote passie voor techniek. Onze medewerkers werken dagelijks samen aan een kwalitatief hoogstaand product. Dit gebeurt in een betrokken en collegiale werksfeer. De dagelijkse uitdaging die onze medewerkers ervaren maakt ons uniek. Een afstudeerstage bij Unisign betekent jezelf ontwikkelen binnen een afwisselende en technisch hoogstaande werkomgeving.

Afdelingsprofiel Engineering
Innovatie, probleemoplossing en kwaliteit zijn de sleutelwoorden binnen de afdeling Engineering en in feite is deze afdeling de technische pijler van het bedrijf.  De afdeling Engineering bestaat uit 2 onderafdelingen: “Mechanical Engineering” (werktuigbouwkunde) en “Control & Automation” (electrotechniek en software).

Binnen de afdeling Mechanical Engineering zijn circa 15 enthousiaste HBO- en WO-werktuigbouwkundigen werkzaam in diverse functies; de ’Functionele ontwerpers’ leveren de eerste ideeën en opzet voor nieuwe functionele groepen binnen machines of zelfs compleet nieuwe machinetypes. ‘Machineconstructeurs’ gaan met deze concepten aan de slag en berekenen en ontwerpen de diverse constructies en onderdelen van de machines. ‘Tekenaar/constructeurs’ werken de ontwerpen verder uit in detail. ‘Project engineers’ begeleiden het gehele klantproject; van budgetbepaling, het genereren van stuklijsten en het construeren van varianten van machine-opties tot de begeleiding van het gehele proces van onderdelenaanmaak, montage en de uiteindelijke inbedrijfstelling.  Op de afdeling  wordt gewerkt met 2D en 3D CAD-pakketten (respectievelijk AutoCAD en Inventor).

Terug naar Vacatures voor Studenten

Informatie over functie: Ruud Koch, Project Constructeur, 077-3073777

Algemene informatie: HRM, 077-3068 424 of 077-3068 422

solliciteer nu

  Max. file size 10 MB

  Max. file size 10 MB


  gerelateerde vacatures

  TitelAfdeling
  HBO afstudeeropdracht Mechatronica 2Control & Automation
  HBO afstudeeropdracht Mechatronica 1Control & Automation
  MBO stagesOperations
  HBO stage of afstuderenDiversen