Share
this page
» HBO stage Werktuigbouwkunde: “Mechanische Montage”

HBO (meewerk-)stage Werktuigbouwkunde: “Mechanische Montage”

Ondersteunen van de projectteams in de voor- of eindmontage, waarbij de opdrachten bestaan uit o.a.:

  • In teamverband mechanisch monteren en afstellen van subgroepen van UNISIGN CNC-bewerkingsmachines en bijbehorende speciale applicaties
  • In teamverband machines opbouwen op locatie bij de klant in binnen- en buitenland
  • Geometrisch stellen van de machine inclusief af- en aanvoer units
  • Demonteren machine en de onderdelen verzend- en transportklaar maken
  • Allerlei voorkomende werkzaamheden in de ondersteuning van de afdeling. Hierdoor is men direct betrokken bij de dagelijkse gang van zaken

Stageopdrachten worden naar behoefte van dat moment beschreven

Exacte en gedetailleerde omschrijving van opdrachten ligt gezien de diversiteit aan projecten en het planningsrooster waarin deze projecten plaatsvinden, niet vast en worden samen met de stagiair/afstudeerder besproken en bepaald voor die periode waarin de stage moet plaatsvinden.

Afdeling Montage

De afdeling bestaat uit de subafdelingen voormontage, eindmontage en elektro montage.

Binnen de subafdeling Voormontage worden componenten opgebouwd zoals sledes, hoofdspillen, bewerkingskoppen en aandrijfmotoren. De opbouw van deze machinedelen neemt enkele dagen tot enkele weken in beslag. De componenten kunnen bestaan uit hydraulische, pneumatische, mechanische en elektrische delen. De werkzaamheden zijn veelal zeer nauwkeurig van aard, waarbij het belangrijk is om de werktekening als basis te gebruiken.

Binnen de subafdeling Eindmontage zijn mechanisch monteurs verantwoordelijk voor het bouwen van complexe werktuigbouwkundige CNC-bewerkingsmachines. De machines worden bij Unisign volledig opgebouwd en getest.  Na goedkeuring en afname door de klant, worden de grotere machines gedemonteerd voor transport naar hun uiteindelijke (meestal buitenlandse) bestemming. De opbouw en plaatsing van machines bij de klant gebeurt in teams met zowel mechanische als elektromonteurs.

De subafdeling Elektromontage is verantwoordelijk voor het aansluiten van alle elektrotechnische delen op onze CNC-bewerkingsmachines.

Terug naar Vacatures voor Studenten

Informatie over functie: Paul Lennaerts, Manager Operations Algemene informatie: HRM, 077-3073777

solliciteer nu


gerelateerde vacatures

TitelAfdeling
MBO IT afstudeerstageIT Systeembeheer
MBO stagesOperations
HBO stage of afstuderen WerktuigbouwkundeOperations