Unisign Machine Tools » Peter Steijvers

Peter Steijvers

Elektromonteur / opstarttechnicus

Peter: “Als elektromonteur zorg ik voor het bekabelen en aansluiten van onze machines. Na enkele jaren ervaring ben ik doorgegroeid naar opstarttechnicus. Als opstarter test ik alle functies van de machine. Ik ga aan de slag met pneumatiek, hydrauliek, het afstellen van machineassen, het afstellen van automatische gereedschaps- en voorzetkopwissels, koelingen en veiligheid. Deze afwisseling, die hoort bij mijn functie, maakt het werk extra interessant. We bouwen en testen de complete machine intern. Na interne afname door de klant bouwen we de machine op locatie op. En ook hier zorgen we dat elke functie van de machine werkt.”

Marktleider voor vrachtwagenindustrie

“Momenteel (april 2021) bouwen we voor een Duitse klant vier machines op die de bewerking van vrachtwagen-voorassen realiseren. Met deze machines (Unitwin’s) is Unisign internationaal marktleider in de vrachtwagenindustrie.”

Grote afwisseling

“Ik heb gekozen voor Unisign omdat we mooie hightech machines maken die de hele wereld overgaan. Mijn werk verveelt bijna nooit door de variatie in werkzaamheden. We bouwen iedere keer andere machines en we maken nooit grote series. Daarbij leer ik veel over besturing en werk nauw samen met andere afdelingen. Regelmatig ondersteun ik de mechanische montage. Wat ik extra leuk vind: samen met collega’s de machines overal ter wereld plaatsen.

Precisie

“Onze hightech CNC-machines staan bekend om hun precisie bij bewerkingen. Die precisie is ook leidend in ons werk. Het is belangrijk dat je nauwkeurig, netjes en gestructureerd werkt om deze precisie te kunnen garanderen.”

Goede werkgever

“Binnen ons bedrijf hebben we een prettige werksfeer. Dit vind ik belangrijk omdat we veel in teamverband werken. Verder biedt Unisign fijne werktijden en een goed salaris. Ik heb leuke collega’s en we delen onze passie voor techniek.”

Bekijk snel onze vacatures