Unisign Machine Tools » Dennis Roost

Dennis Roost

CNC Frezer

Dennis: “Ik werk aan de Unipent machine. Dit is een heel krachtig, nauwkeurig en compact bewerkingscentrum voor de productie van precisiedelen. Het mooie is dat we machines die die we internationaal verkopen, ook zelf in de onderdelenfabricage gebruiken. Mijn werk op de Unipent is zeer afwisselend: van één onderdeel specifiek voor één klant, tot kleine series. En een kleine serie bij ons betekent 3 tot 12 stuks.”

Met St. Jansberg op excursie

“Mijn vakopleiding heb ik gevolgd in België bij het Technisch Instituut St.-Jansberg. Tijdens de opleiding ben ik tweemaal bij Unisign op excursie geweest. En daarmee was mijn interesse gewekt. Mooi bedrijf en technisch gezien zeer interessant. Gaaf dat ik hier meteen kon starten. De begeleiding in de beginperiode was prima. Als ik vragen had, kon en kan ik terugvallen op mijn collega’s. Er is altijd wel een ervaren vakman in de buurt voor advies.”

Verspanen meer dan ‘knopjes drukken’

“Verspanen is zoveel meer dan alleen ‘knopjes indrukken’. Samen met de programmeur bekijk ik hoe producten vervaardigd kunnen worden. Ik lees de werktekeningen en zorg voor een zorgvuldige opspanning van elk onderdeel om vervorming te voorkomen. Vervolgens laad ik gereedschappen in de machine, stel de machine in én stel de gereedschappen af voor productie. En na het kalibreren van de meetinstrumenten gaat de machine pas aan de slag met de bewerkingen. Bij alle werkzaamheden is gestructureerd en nauwkeurig werken super belangrijk.”

Ploegendienst bevalt prima

“Waarom ik graag bij Unisign werk? Door de prettige werksfeer; ik kan het met al mijn collega’s goed vinden. Verder de grote afwisseling in mijn werk door enkelstuks of kleine series. Het is leuk om iedere keer andere onderdelen te bewerken.
Op onze afdeling werken we in twee ploegendienst. En dat bevalt me uitstekend. De vroege dienst is van 5.30 uur tot 13.00 uur en de late van 13.00 uur tot 20.30 uur. Zo heb ik nog wat aan mijn avond. Om aan mijn werkweek van 40 uur te komen, werk ik één zaterdag in de maand.”

Lekker dichtbij

“Ik woon in Neer, dus Unisign is lekker dichtbij. Voor mij geen lange autoritten. En ik sta nooit in de file! Natuurlijk is fietsen ook mogelijk, maar dat betekent vroeg op staan of laat vertrekken met de ploegendienst.”

Bekijk snel onze vacatures