Unisign Machine Tools » Kelly Gubbels

Kelly Gubbels

“Ik heb bij Unisign de kans gekregen om mijn functie te verbreden.”

Mijn Unisign verhaal: Officieel is Kelly Gubbels (36) secretaresse op onze afdeling Sales. Maar in de twee jaar dat ze voor ons werkt, is haar functie een stuk breder geworden. “Naast mijn secretariële werk ondersteun ik ook bij de sales- en CRM-processen.”

Kelly studeerde Toeristisch Management in Eindhoven en werkte lange tijd bij een zakenreisbureau. “Ik behandelde aanvragen van bedrijven zoals Unisign voor het boeken van zakenreizen”, legt Kelly uit. “Nu zit ik aan de andere kant en regel ik alle reisaanvragen van mijn collega’s van de afdelingen Verkoop, Montage of Service.”

In coronatijd werd het contract van Kelly bij haar vorige werkgever niet verlengd. Via een uitzendbureau werkte ze al een halfjaar voor ons. Nu is ze alweer 2 jaar in dienst. Kelly: “Ik werk parttime, samen met een duo-collega. Ik begon als secretaresse. Na verloop van tijd ben ik sales steeds meer gaan ondersteunen. En ik houd me nu ook bezig met het up-to-date houden van ons CRM-systeem. Dat werk ben ik steeds leuker gaan vinden. Het is gaaf om van die processen steeds meer kennis te krijgen. En daarin ook een rol van betekenis te kunnen spelen. Ik krijg daar van Unisign alle vrijheid voor.”

Kelly ondersteunt Salesmanager Alex te Baerts op allerlei manieren. Kelly: “Ik vraag bijvoorbeeld statusupdates van projecten op, zit wekelijks in de Teams-meetings met onze agenten en zet aanvragen voor machines op de agenda van de aanvraagbespreking. Bij een aanvraag check ik of we nog aanvullende informatie van de aanvrager nodig hebben. Uiteindelijk maakt de afdeling Applicatie de technische aanbieding, werk ik de offerte uit en voert Sales de onderhandelingen. Ik zorg verder voor de verslaglegging van zo’n traject in ons CRM-systeem, zodat iedereen het kan volgen.”

Kelly vindt het niet erg dat ze één van de weinige vrouwen is binnen Unisign. “Ik zit hier echt op mijn plek”, vertelt ze met aanstekelijk enthousiasme. “Ik kom uit de reiswereld en dan werk je toch voornamelijk met vrouwen. Vroeger werkte ik in de cafetaria van mijn broer. Met een aantal dames, maar ook echt met kerels. Dat miste ik toch wel een beetje. Bij Unisign heb ik dat weer teruggevonden. Erg leuk.”

Kelly is niet technisch onderlegd maar was wel bekend met het fenomeen CNC-machines. “Alleen dan voor houtbewerking. Mijn vriend werkt in de interieurbouw en daar gebruiken ze ook CNC-machines. Nu kan ik er zelf een aardig woordje over meepraten. Op feestjes bijvoorbeeld. Dan vertel ik dat we grote CNC-machines maken voor metaalbewerking. Bijvoorbeeld voor het bewerken van voorassen van vrachtwagens of masten van heftrucks. Ik moet ons bedrijf toch een beetje promoten, he?”

Kelly vindt het vooral mooi dat ze de kans heeft gekregen om verder te groeien in de salesondersteuning. Kelly: ”Nu mag ik vanaf het allereerste begin dat een aanvraag binnenkomt het proces van dichtbij volgen. Ontzettend tof dat ik daar onderdeel van uitmaak. Laatst kwam via onze website een aanvraag binnen van een Indiaas bedrijf. Ik nam de informatie mee naar de aanvraagbespreking. Een paar weken later was Alex met onze agent bij het bedrijf in India op bezoek. En korte tijd daarna was de order voor twee nieuwe Unitwin-machines getekend. Heel snel en eigenlijk onvoorstelbaar. Zoiets mag ik dus ook meemaken.”

Het jaar 2021
In 2021 werd de eerste coronaprik gezet en ging ook voor het eerst een avondklok in. Het was het jaar van klimaatextremen. Van sneeuw- en ijspret, bosbranden en recordhittes en van heel veel wateroverlast in Limburg. Politiek gezien was 2021 het jaar van de langste kabinetsformatie ooit en van ‘Omtzigt, functie elders’. Trump-aanhangers bestormden het Capitool. Joe Biden werd de nieuwe Amerikaanse president. En Max Verstappen, die won zijn eerste (maar niet laatste) wereldtitel.

“Het grootste compliment dat ik kreeg, was of ik niet meer uren wilde komen werken”, gaat Kelly verder. “Vanaf januari volgend jaar werk ik 24 in plaats van 20 uur per week. Dit is echt de leukste baan die ik tot nu toe heb gehad. Bij Unisign is alles informeel en los. Ik kan heel makkelijk met iedereen overleggen, ook met de directeur. En mijn input wordt ook echt gehoord en gewaardeerd.” Kelly lacht: “Had ik al gezegd dat ik het hier echt goed naar mijn zin heb?”

Kelly’s belangrijkste vrijetijdsbesteding op dit moment zijn haar drie kinderen. Kelly: “Ik heb een zoon van 11, een zoon van 6 en nog een dochtertje van 4. De jongste twee vragen natuurlijk nog de nodige aandacht.”

“Ik vind het leuk om taarten te bakken. En de kinderen vinden dat ook niet vervelend. Met vrienden lekker eten en erop uitgaan doe ik ook graag. Ik sport momenteel niet, maar kom wel aan mijn 10.000 stappen per dag. Daar zorgen de kinderen en onze hond wel voor.”

19 december 2023