Unisign Machine Tools » Mariska Hendrikx

Mariska Hendrikx

Service medewerkster

Mariska: “Mijn werkdag op services is iedere dag he-le-maal anders. En dat maakt het zo’n leuke job. Ik verzorg offertes voor machine-onderdelen. Bewaak de order- en levertijd van deze onderdelen en reparaties. Maak telefonische meldingen van storingen aan in ons systeem. Zorg dat onze servicefacturen tijdig verstuurd worden. Ook het transport van onderdelen organiseren hoort erbij. Dat betekent het voorbereiden van export- én importzendingen inclusief alle documenten voor landen buiten Europa. En uiteindelijk de transporteur boeken en aansturen. Door deze afwisseling vliegen de dagen voorbij. Je kijkt ’s ochtends een keer op de klok en kijk je weer is het 17.00 uur.”

Van mode naar techniek

“Ruim 10 jaar lang heb ik met heel veel plezier in de mode gewerkt. Daarna vond ik het tijd voor een complete koerswijziging. Bij mijn zoektocht naar een andere baan, kwam ik steeds weer bij Unisign terecht. De functie die destijds vacant was, had ik totaal niet in gedachten. En ik had ook nul ervaring met een administratieve functie. Toch de stoute schoenen aangetrokken, op gesprek gegaan, rondleiding gekregen en ‘verkocht’. De uitdaging aangegaan en inmiddels al weer 10 jaar in de techniek aan het werk. Geen moment spijt gehad van deze switch!”

Internationale klantencontacten

“Duitsland, Brazilië, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden. Unisign levert wereldwijd en mijn talenkennis is sinds ik bij Unisign werk best uitgedaagd. Dat vind ik ook het meest aantrekkelijk in mijn werk. Het contact met klanten over de hele wereld. Het is soms best hectisch, maar ook echt genieten als het lukt om samen met collega’s een technische uitdaging bij een klant goed op te lossen. Dat hebben we dan als team mooi voor elkaar gekregen en geeft een super voldaan gevoel.”

Belangrijkste vaardigheden

Mariska: “Op een serviceafdeling komt klantgericht zijn op de eerste plaats. Verder natuurlijk talenkennis, met name Engels en Duits en kennis van ons productiesysteem (UPS). In de loop van dit jaar gaan we overigens over naar een nieuw ERP-pakket (ISAH), dat maakt het wel weer een beetje spannend. Omdat geen werkdag hetzelfde is, moet je ook flexibel zijn. Snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en klanten. Wat is verder belangrijk? Je moet een teamplayer zijn. Alleen bereik je niets. En een doorzetter! Mijn collega’s zeggen ook wel eens ‘Mariska, niet zo drammen’. Maar met doorzetten (drammen😀) kun je wel het verschil maken!”

Elkaar helpen en frietjes op donderdag

“De werksfeer binnen Unisign is heel goed. Iedereen is bereid elkaar te helpen en is oprecht geïnteresseerd in elkaar. Overigens bij mijn takenpakket hoort ook iedere donderdag frietjes halen voor de serviceafdeling. Een gezellig moment van de week!

Door corona heeft het even stil gelegen, maar de personeelsuitjes van Unisign zijn altijd super. Gezellige feestjes, zomerBBQ’s en weekeindjes weg. Over het weekend naar Scheveningen een paar jaar geleden, praten we nu soms nog.”

Goede werkgever

Op de vraag ‘Wat maakt Unisign een goede werkgever’ kan ik kort zijn. Ze hebben goede arbeidsvoorwaarden, er zijn mooie doorgroeimogelijkheden, het is een leerzaam bedrijf. En de uitbetaling van loon/uren, het klopt gewoon altijd!

Bekijk snel onze vacatures