Unisign Machine Tools » Ron Verlinden

Ron Verlinden

Fijnmechanisch monteur

Ron: “Als Fijnmechanisch monteur bouw ik componenten samen voor onze CNC-machines, zoals bewerkingskoppen, aandrijvingen en tandwielkasten. Het zijn belangrijke componenten voor onze CNC-machines. Zo drijft de tandwielkast de hoofdspil aan waar het gereedschap (frees, boor) in komt te zitten. Na het samenbouwen van de componten testen we iedere unit. Daarna gaan ze naar de eindmontage waar collega’s ze in de CNC-machines bouwen.”

Meeloopdag en koppeling aan vakmonteur

“Voor mijn start bij Unisign, heb ik een meeloopdag gehad. Leuk om even te proeven wat het werk precies inhoudt. Die meeloopdag heeft me ook over de streep getrokken. Daarmee heb ik een goede indruk van het werk gekregen.
De introductie is goed verlopen met dank aan mijn collega’s van de voormontage: goede en ervaren monteurs. Bij mijn introductie ben ik gekoppeld aan Mat; hij heeft mij wegwijs gemaakt in het bedrijf en leert me de fijne kneepjes van het vak.”

Mat: “Het is erg fijn om jonge medewerkers te begeleiden. Zeker wanneer ze interesse tonen. Bovendien leer ik zelf ook weer van hun andere kijk op zaken.”

Belangrijke vaardigheden

Ron: “Nauwkeurig en zorgvuldig werken is belangrijk. Dat geldt voor alle werkzaamheden zoals het lezen van pneumatische/hydraulische schema’s en bijvoorbeeld lagers monteren. Ook bij metingen uitvoeren moet je heel secuur werken.”

Geen dag is hetzelfde

Meewerken aan technisch hoogwaardige machines maakt het voor mij heel interessant. Ik werk met hoogwaardige componenten en assembleer die op een hoge kwaliteit. Het leuke aan mijn werk is dat ik afwisselend én technisch uitdagend werk heb met veel verschillende technieken. Geen dag is hetzelfde. Ik assembleer iedere keer verschillende componenten met verschillende functies voor diverse machines. Het is nooit langdurig seriewerk, altijd enkelstuks.

Goed ontwikkelen

“Als collega’s staan we voor elkaar klaar en helpen we elkaar waar nodig. Het afgelopen jaar heb ik hier al veel geleerd. Bij Unisign kan ik me goed ontwikkelen tot een vakkundig en professioneel monteur.”

Bekijk snel onze vacatures